تشریح جزئیاتی از خریداری منزل شهید آیت الله مدرس برای راه‌اندازی دارالقرآن
شنبه, ۹ اسفند ۱۳۹۳
بازدید: ۶۰۷
بازتاب ها : ۰
دیدگاه ها : ۰
خانه شهید آیت‌الله مدرس خریداری شده است تا پس از بازسازی این بنای ۱۵۰ ساله به مرکز فعالیت‌های قرآنی و محلی برای یادواره این شهید بزرگوار تبدیل شود. در پی اعلام خبری مبنی بر خریداری منزل شهید بزرگوار آیت‌الله سیدحسن مدرس توسط دارالقرآن امام علی(ع) تهران و تبدیل این منزل به

خانه شهید آیت‌الله مدرس خریداری شده است تا پس از بازسازی این بنای ۱۵۰ ساله به مرکز فعالیت‌های قرآنی و محلی برای یادواره این شهید بزرگوار تبدیل شود.

در پی اعلام خبری مبنی بر خریداری منزل شهید بزرگوار آیت‌الله سیدحسن مدرس توسط دارالقرآن امام علی(ع) تهران و تبدیل این منزل به مرکز قرآنی، بر آن شدیم تا جزئیات خریداری این منزل را جویا شده ؛ چرا که پیش از این اخباری از خریداری خانه نصیرالدوله ــ که در کنار خانه شهید مدرس قرار داشته ــ آن هم به طور اشتباهی به جای خانه شهید مدرس توسط میراث فرهنگی در برخی پایگاه‌های اینترنتی منتشر شده بود.

به تازگی منزل شهید مدرس که تا سال 1322 در تملک فرزند ایشان بوده است و پس از آن به مرحوم سید احمد کتاپچی، ناشر و مؤسس کتابفروشی اسلامیه فروخته شده و اسناد آن موجود است، توسط دارالقرآن امام علی(ع) خریداری شده است تا پس از بازسازی به نام «دارالقرآن شهید مدرس» نامیده شده و کلاس‌های آموزشی در آن دایر شود.

لازم بذکر است که پیش از این مؤسس و مسئولان دارالقرآن امام علی(ع) به خریداری منزل علامه بزرگوار طباطبایی در قم اقدام کرده بودند.

خانه‌ای که مرحوم کتاپچی از فرزند شهید مدرس خریداری کرد

مرتضی نجفی‌قدسی، مسئول دارالقرآن امام علی(ع) تهران در گفت‌وگویی بیان کرد: اخیراً(نیمه دوم سال 1393) منزل مرحوم شهید آیت‌الله سیدحسن مدرس را به همت دارالقرآن امام علی(ع) خریداری کردیم؛ چرا که امام راحل، بارها این عالم بزرگ را در سخنانشان تجلیل کرده‌اند و این امر موجب شد تا منزل شهید مدرس توسط این دارالقرآن خریداری شود و درصدد احیای آن برآییم.

نجفی‌قدسی اظهار کرد:  این منزل نزدیک چهارراه سرچشمه و در بن‌بستی به نام مدرس واقع شده است. این منزل توسط فرزند شهید مدرس حجت‌الاسلام «سیدعبدالباقی مدرس» در سال 1322 به مرحوم «سیداحمد کتابچی» ناشر و مؤسس کتابفروشی اسلامیه فروخته شده ، که تمامی اسناد آن موجود است.

وی با اشاره به اینکه اختیار این منزل بنابر نوشته مکتوب شهید مدرس در زمانی که در «خواف» تبعید شده بودند به فرزندشان داده شده بود، حتی دو منزل جانبی که در جوار آن وجود داشت متعلق به شهید مدرس بوده است، گفت: فرزندش نیز تا مدت‌ها در این خانه سکونت داشته است و سپس در اختیار خاندان کتابچی بوده تا اینکه اخیراً آن را از فرزندان و نوه‌های مرحوم کتابچی خریداری کردیم.

اسناد برای اثبات آن که منزل شهید مدرس است به قدر کافی موجود است

وی اشاره کرد: اسناد تاریخی و مستندات میراث فرهنگی مبنی بر اینکه آن مکان خریداری شده، منزل شهید مدرس بوده است به قدر کفایت است و سال‌ها پیش اداره میراث فرهنگی این منزل را جزو آثار باستانی ثبت کرده است و در این سال‌ها، ممنوعیت ساخت وساز داشته است.

نجفی‌قدسی با اشاره به اینکه منازل اطراف منزل شهید مدرس ساخت و سازهایی داشته‌اند، تأکید کرد: اما هیچ‌گاه شهرداری اجازه ساخت و ساز منزل شهید مدرس را به دلیل اینکه جزو میراث فرهنگی قلمداد شده، نداده است و خریداری منزل این شهید، با هماهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی استان تهران انجام گرفته است.

مسئول دارالقرآن امام علی(ع) اظهار کرد: در روز مشروطیت نیز طی هماهنگی‌های انجام شده با حضور آقای احمد مسجد‌جامعی، رئیس وقت شورای اسلامی شهر تهران، بازدیدی از منزل شهید مدرس داشتیم که در آنجا آقای مسجدجامعی به ما پیشنهاد دادند که همانطور که منزل علامه طباطبایی را خریداری کرده‌اید، منزل شهید مدرس را نیز تبدیل به دارالقرآن کنید.

وی ادامه داد: البته منزل مدرس، منزل بزرگی است و دارای بخش‌های اندرونی و بیرونی و دارای حدود 9 اتاق و حدود 900 متر است و دو حیاط جانبی و یک سالن بزرگ دارد که شهید مدرس در آن سالن تدریس داشتند و یا احیاناً دیدارهای عمومی داشته اند و درصدد هستیم تا از این منزل استفاده چندمنظوره شود.

دارالقرآن شهید مدرس

مسئول دارالقرآن امام علی(ع) تأکید کرد: در نظر داریم از این منزل هم برای تدریس دروس حوزوی استفاده شود چون شهید مدرس در آن مکان مشغول تدریس هم بوده‌اند و هم بخشی از این منزل به عنوان معرفی آثار علمی، فرهنگی و سیاسی شهید مدرس و شناخت این عالم بزرگ که حرکت دینی و سیاسی او الگوی انقلاب اسلامی ایران بوده است، اختصاص پیدا کند و سیر مبارزاتی شهید مدرس به نمایش درآید و اسنادی که در ارتباط با این شهید موجود است در این مکان گردآوری و به نمایش گذاشته خواهد شد. همچنین بخش‌هایی از این منزل هم که منزل علم و روحانیت بوده است به تدریس قرآن اختصاص پیدا می‌کند و کل این مجموعه باعنوان «دارالقرآن شهید مدرس» شکل می‌گیرد.

بازسازی و راه‌اندازی حداقل تا یک سال دیگر

مسئول دارالقرآن امام علی(ع) در پاسخ به این پرسش که بازسازی این مکان چه مدت به طول می‌انجامد، بیان کرد: چون قدمتی بیش از 150 سال دارد و کاملاً فرسوده است باید به همان شکل از نو، بازسازی شود، قطعاً بازسازی عمیقی خواهد داشت که با نظر کارشناسان میراث فرهنگی صورت می‌گیرد و مدت بازسازی بسته به روند کار و نظر کارشناسان فنی و مهندسی میراث فرهنگی خواهد داشت. اما پیش‌بینی می‌شود که این بازسازی حداقل یک سال به طول می‌انجامد.

فعالیت دارالقرآن علامه طباطبایی در قم

نجفی قدسی در ادامه افزود: دارالقرآن امام علی(ع)، همواره بسط و گسترش فرهنگ قرآنی را وجه خدمت اصلی خود قرار داده است و هم اکنون در بسیاری از شهرهای کشور دارای شعب و کلاس‌هایی است و در مجموع در حدود 60 نقطه کشور جلسات قرآنی را تشکیل داده است.

وی با اشاره به اینکه مجموعاً حدود پنج هزار قرآن‌آموز در کلاس‌های دارالقرآن امام علی(ع) در سراسر کشور آموزش‌های لازم را فرا‌می‌گیرند، بیان کرد: یکی از کارهایی که سه سال گذشته توسط این دارالقرآن انجام شده است، خرید منزل علامه طباطبایی در قم بود. پس از خرید این منزل از فرزندان علامه، این مکان را بازسازی کردیم که در حال حاضر بیش از دو سال است که به مرکزی فعال در امور قرآنی تبدیل شده است که بیشتر به فعالیت‌های تفسیری می‌پردازد. تاکنون جلسات و همایش‌های قرآنی، پژوهشی، علمی و تفسیری در این مکان برپا و مجمع طلاب حافظ قرآن کریم هم در این بیت تشکیل شده است و به صورت هفتگی جلسات ارتقای تلاوت و تفسیر قرآن را با حضور اساتید برگزار می‌کند.

 نامه شهید مدرس در زمان تبعید در خواف به فرزندش مرحوم حجت‌الاسلام سیدعبدالباقی مدرس، مبنی بر واگذاری اختیارات منزل مسکونی به ایشان

 

آیت‌الله مدرس در کنار فرزندش حجت‌الاسلام سیدعبدالباقی مدرس

 

بازتاب خبر در رسانه ها :

خبرگزاری ایکنا

خبرگزاری فارس

خبرگزاری رسا

خبرگزاری شبستان

سایت صاحب خبر

سایت آکا نیوز

سایت واضح

خبرگزاری حوزه

روزنامه رسالت

روزنامه جمهوری اسلامی

روزنامه اعتدال

خبرگزاری موج

روزنامه مردم سالاری

روزنامه تجارت

 

 


بازتاب تصویری (0 بازتاب)
بازتاب در روزنامه ها و خبرگزاري ها (0 بازتاب)
بازتاب در سایت ها (0 بازتاب)
آلبوم تصاویر خبر
نظرات

آخرین مقاله
نقدی بر اظهارات نماینده اصفهان/ ترکیه ای که من دیدم!

 ​در پی اظهارات یکى از نمایندگان اصفهان که هر مردی در ترکیه به طور متوسط با ۱۵ زن رابطه جنسی دارد! مرتضی نجفی قدسی در یادداشتی با انتقاد از چنین اظهارات سخیف و نادرستی تأکید کرد این گزاره غلط و خلاف واقع است و طرح چنین سخنانی بسا موجب شکاف بین دو ملت بزرگ ایران و ترکیه خواهد شد! 

پیوندها
خاطراتی از استاد پرورش
گالری تصاویر
تماس با ما