استاد پرورش در کلام بزرگان
شنبه, ۶ دی ۱۳۹۳
بازدید: ۲۷۸
بازتاب ها : ۰
دیدگاه ها : ۰
به انگیزه بزرگداشت یکمین سالگرد ارتحال استاد سید علی اکبر پرورش "فَمَن يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَا كُفْرَانَ لِسَعْيِهِ وَإِنَّا لَهُ كَاتِبُونَ"  (سوره انبیاء ، آیه 94) محققآ کسی که مومن باشد و عمل نیکی انجام دهد ، سعی او از بین نمی رود و ضایع نمی شود

به انگیزه بزرگداشت یکمین سالگرد ارتحال استاد سید علی اکبر پرورش

"فَمَن يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَا كُفْرَانَ لِسَعْيِهِ وَإِنَّا لَهُ كَاتِبُونَ"  (سوره انبیاء ، آیه 94)

محققآ کسی که مومن باشد و عمل نیکی انجام دهد ، سعی او از بین نمی رود و ضایع نمی شود وعمل نیک او پوشیده نمی ماند و برای او نوشته می شود.

  ششم دی ماه ، اولین سالروز ارتحال بزرگمردی از رجال علم و ادب، فرهنگ و سخن، زهد و تقوی، جهاد و مبارزه، تلاش و تعهد، عرفان و عمل و صفا و محبت یعنی استاد سیدعلی‌اکبر پرورش بود .

این معلم فرهیخته و استاد حوزه و دانشگاه و مربی اخلاق به تعبیر رهبر معظم انقلاب، چهره محترم و اثرگذاری بود که بخش اعظم عمر بابرکت خود را در خدمت اسلام و ارزش‌های متعالی دین گذرانید و لهجه صادق و دل با اخلاص و خلق نیک را به ترویج و تحکیم انقلاب و نظام اسلامی گماشت.

حضرت آیت‌الله جوادی آملی در توصیف این شخصیت عارف فرمودند: حیات و ممات برای افرادی مانند استاد پرورش یکسان است، زیرا فرموده‌اند: «العلماء باقون مابقی الدهر» تا روزگار باقی است، علماء نیز هستند و این حدیث شریف شامل شاگردان علما نیز می‌شود.

ایشان تآکید فرمودند : استاد پرورش کسی بود که اولآ در ارتباط با علما و بزرگان، معارف قرآن و عترت را بخوبی دریافت کرد وثانیآ باور کرد و ثالثآ متخلق شد و رابعآ عمل کرد .

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید نیز در معرفی استاد پرورش بیانات مهمی داشتند و تاکید فرمودند: پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت درگذشت ایشان، نمایانگر شناخت همه‌جانبه‌ای بود که از استاد پرورش داشتند و باید گفت که این پیام پرمعنا، پرفیض و کم‌نظیر بود.

ایشان، استاد پرورش را شخصیت فوق‌العاده‌ای توصیف فرمودند که از ابتدا تا آخر زندگی در مسیر صحیح انقلاب بود و هیچ گاه مسیرش را تغییر نداد.

آیت الله مکارم شیرازی افزودند : استاد پرورش در بیان خطابه های دینی بسیار قوی و پرشور سخن می گفت و جلسات ارزشمندی در راستای ترویج قرآن و معارف اسلامی برگزار می کرد و خیل عظیمی از جوانان و دانشجویان و عموم مردم در طول سالهای انقلاب از سخنرانی های ایشان همواره بهره مند بودند .

آیت‌الله سبحانی یکی دیگر از مراجع معظم تقلید در وصف استاد پرورش بیان کردند: استاد پرورش، دانشمندی بود که در مجلس خبرگان قانون اساسی چهار ماه در خدمت ایشان بودیم. گرچه کمتر سخن می‌گفت، اما هر گاه سخنی ایراد می‌کرد، ‌بسیار مفید، عالمانه و محکم بود.

ایشان افزودند : استاد پرورش در بعد تربیتی نیز توفیقات بسیار خوبی داشت و شاگردان زیادی تربیت کرد و خدای متعال محبت اورا در قلوب مردم قرار داده بود و تشیع جنازه ای که در اصفهان برای ایشان برگزار شد ، در حد مراسم تشیع یک مرجع تقلید بزرگ بود .

حضرت آیت‌الله نوری‌همدانی از مراجع عالیقدر هم تاکید کردند که مرحوم استاد پرورش شخصیت علمی، سیاسی، دینی و فرهنگی ممتازی بودند که تشریح ابعاد وجودی ایشان می‌تواند برای نسل جوان و جامعه فرهنگی کشور و عموم علاقه‌مندان به انقلاب اسلامی الگو قرار گیرد و باید جوانان ما بدانند که برای این انقلاب و نظام اشخاصی مانند آقای پرورش چه زحماتی کشیده‌اند.

دیگر علما و بزرگان علمی، فرهنگی و سیاسی کشور نیز تاکنون هریک به نوبه خود در توصیف شخصیت استاد پرورش، مطالب ارزشمندی داشته‌اند که اطاله کلام می‌شود ولیکن بنده دیدم اگر خودم به عنوان یک شاگرد بخواهم استادم را معرفی کنم، از عهده‌ام خارج است، زیرا فرموده‌اند: مُعرف از معرَّف باید اولی باشد، پس در این کوتاه سخن، به اجمالی از بیانات اعاظم و بزرگان پرداختم تا بلکه ابعاد وجودی این شخصیت بزرگ، بخوبی معرفی شود.

اما آنچه مبرهن است، درخصوص شخصیت‌های بزرگی که مخصوصا در علم و معرفت و عشق و عرفان، غواصی کرده‌اند، هرچه گفته‌ یا نوشته شود، حق آنان ادا نمی‌شود ولیکن این وعده الهی است که در آیه شریفه ابتدای سخن بیان شده است، کسانی که اهل ایمان بود ه و نیکوکار باشند، اینها نزد پروردگار برایشان ثبت و ضبط است و مکتوب می‌شود.

به لطف الهی بنده حقیر نیز این توفیق را داشتم که پس از ارتحال استاد پرورش در معرفی این مرد بزرگ الهی ، خاطراتی از ایشان را مکتوب کردم و پس از انتشار آن در عرصه مطبوعات ، هم اکنون به صورت کتابی تحت عنوان " خاطراتی از استاد پرورش" انتشار یافته است .

از خدای متعال مسئلت داریم که ما را در ادامه راه ایشان موفق بدارد و این انسان عارف واصل و پاکباخته را نیز با اولیائش محشور فرماید .

خادم القرآن - مرتضی نجفی‌قدسی

93/10/6

بازتاب خبر در رسانه ها :

روزنامه جام جم

جام جم آنلاین

شفقنا

خبرگزاری ایکنا

سایت الف

روزنامه رسالت


بازتاب تصویری (0 بازتاب)
بازتاب در روزنامه ها و خبرگزاري ها (0 بازتاب)
بازتاب در سایت ها (0 بازتاب)
آلبوم تصاویر خبر
نظرات

آخرین مقاله
توجه اصلی به جنایات صهیونیستها معطوف باشد

در پی خیزش گسترده و سرتاسری دانشجویان در آمریکا در حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین، مرتضی نجفی قدسی در یادداشتی چنین آورده است:

پیوندها
خاطراتی از استاد پرورش
گالری تصاویر
تماس با ما