مدیر حوزه های علمیه: زبان های زنده دنیا باید ظرف معارف قرآنی شود/ ۱۰۰ترجمه قرآن در برابر ۲هزار ترجمه انجیل
پنجشنبه, ۲۰ آبان ۱۳۹۵
بازدید: ۳۸۸
بازتاب ها : ۰
دیدگاه ها : ۰
عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت:امروزه مجموعه ترجمه هایی که از انجیل انجام شده، نزدیک به دو هزار زبان است در حالی که حدود ۱۰۰ ترجمه قرآن تولید شده و اکثر آنها نیز با ترجمه مذاهب گوناگون است. آیت الله اعرافی چهارشنبه شب (19 آبان ماه)در چهاردهمین اجلاس مجمع عالی تفسیر حوزه و

عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت:امروزه مجموعه ترجمه هایی که از انجیل انجام شده، نزدیک به دو هزار زبان است در حالی که حدود ۱۰۰ ترجمه قرآن تولید شده و اکثر آنها نیز با ترجمه مذاهب گوناگون است.

آیت الله اعرافی چهارشنبه شب (19 آبان ماه)در چهاردهمین اجلاس مجمع عالی تفسیر حوزه و بزرگداشت سی و ششمین سالگرد ارتحال علامه طباطبائی که در دارالقرآن علامه طباطبایی  برگزار شد گفت: با تلاش گسترده علما و مفسران، امروز قم پیشگام تولیدات تفسیری در جهان اسلام است.

وی افزود: تولیدات عالی و فعالیت گسترده قرآنی امروز قم، نمادی از تلاش این حوزه در زمینه رشد معارف قرآنی است و روز به روز حوزه علمیه قم در عرصه فرهنگی، علمی، پژوهشی و ترویجی  به پیش حرکت کرده است.

مدیر حوزه های علمیه تصریح کرد: اگر روزگاری علامه طباطبایی با دانش والای خود، به فرموده یکی از مراجع بزرگ گام در ترویج و تفسیر قرآن نهادند را با امروز مقایسه کنیم شاهد رشد این فعالیت ها درحوزه خواهیم بود.

عضو شورای عالی حوزه گفت: المیزان علامه طباطبایی بود که  حوزه شیعه را در عرصه تفسیری گام های بسیاری جلو برد، ولی نباید دیگر تفاسیر را نیز نادیده بگیریم.

وی اظهارکرد: آفاقی که در فضای پیرامون حوزه وجود دارد، شامل موارد مختلفی است؛ فخامتی که امروز فقه ما بدست آورده است به دلیل داد و ستد با اصول است؛ به همین جهت در هر قلمرویی که بخواهیم اجتهادی عمل کنیم، باید آن حوزه با مبانی و روش تحقیق آن غنا پیدا کند.

آیت الله اعرافی افزود: البته کارهای خوبی در این عرصه انجام شده است که یکی از آنها اصولی است که در المیزان بیان شده،  ولی در این زمینه یک بار باید اصول فقه که شامل قواعد استنباط از متن است را با نگاه تفسیر وعلوم قرآنی بازخوانی کنیم.

مدیر حوزه های علمیه تصریح کرد: اصول ما باید با نگاه روش شناسی تفسیر، با تمام انحای آن بازخوانی شود و پایه های علم روشی و عالی برای تفسیر قرآن بالنده تر گردد.

عضو شورای عالی حوزه گفت: روش تحقیقی که مفسران ما در تفاسیر خود آورده اند، باید تدوین و بازخوانی شود و نکته دیگر، باید نکات جدیدی که در روش شناسی تحقیق وجود دارد شناسایی شود؛ از قم انتظار می رود که تفسیر آن بر اساس روش شناسی عمیق بنیان نهاده شود.

وی افزود: افق دیگری که باید در آن گام های بیشتری برداشت، عرصه تفسیرهای ترتیبی و موضوعی با قلمروهای جدید به خصوص علوم انسانی است؛ در دهه اخیر علمای ما تولیدات فاخری در این عرصه داشته اند، ولی امروز با دنیایی از تولیدات علمی مواجه هستیم که در زندگی ما جریان دارند و اگر قرار است به سمت احیای تمدن اسلامی در پرتو انقلاب اسلامی که از این حوزه برخواسته است حرکت کنیم، قطعا باید نگاه تفسیر ترتیبی و موضوعی، نگاه های تخصصی جدید پایه گذاری شود.

مدیر حوزه های علمیه تصریح کرد: علامه طباطبایی و آیت الله العظمی جوادی آملی و شهید مطهری در این عرصه وارد شدند که ما نیز باید در این عرصه تلاش کنیم.

عضو شورای عالی حوزه گفت: امروزه مباحثی که در خصوص زبان و ادبیات و علوم قرآن قرار می گیرد، باید محل ورود حوزویان باشد که البته در این زمینه کارهای خوبی انجام شده،  ولی ناچاریم به عنوان رسالت خود در این عرصه ورود پیدا کنیم.

آیت الله اعرافی اظهارکرد: نکته دیگر، فعالیت در عرصه قرآن و مستشرقان است؛ در این سالها این فعالان حتی یک روز نیز از تحقیق در این عرصه غافل نبوده اند و فعالیت های گسترده ای انجام داده اند؛ مستشرقان شامل گروه های مختلفی از جمله مغرضان و بی تفاوت و کسانی که نخواسته اند تحقیق عمیق داشته اند هستند؛ ولی محصول این فعالیت ها گاهی به شبهات گسترده ای مبدل شده است.

باید بیش از گذشته کوشا و فعال باشیم

وی افزود: نکته دیگر، ترجمه قرآن و تفاسیر و عرضه معارف قرآن به زبان های مختلف به جهان است؛ در این عرصه نیز باید بیش از گذشته کوشا و فعال باشیم؛ به رغم همه تلاش ها؛ امروزه مجموعه ترجمه هایی که از انجیل انجام شده، نزدیک به  دو هزار زبان است در حالی که حدود ۱۰۰ ترجمه قرآن تولید شده و اکثر آنها نیز با ترجمه مذاهب گوناگون است.

مدیر حوزه های علمیه تصریح کرد: امروزه حجم بالایی در عرصه تفسیری در قم وجود دارد، باید دریچه های جدیدی به سوی ترجمه قرآن به زبان های مختلف ایجاد کنیم؛ زبان های زنده دنیا باید ظرف معارف قرآنی شوند و این حقایق را در خود بگنجاند.

 

بازتاب خبر در رسانه ها :

گزارش تصویری حوزه

گزارش تصویری شفقنا

گزارش تصویری رسا

گزارش تصویری ابنا

گزارش تصویری شبستان

گزارش تصویری مهر

گزارش تصویری قم نیوز

-----------------------

خبرگزاری حوزه

خبرگزاری شفقنا

خبرگزاری تسنیم

خبرگزاری ایسنا

خبرگزاری ایکنا

خبرگزاری فارس

خبرگزاری برنا

خبرگزاری مهر

خبرگزاری رسا

خبرگزاری میزان

----------------------------
روزنامه اعتدال(صفحه1)

روزنامه اعتدال(صفحه1)(Pdf)

روزنامه اعتدال(صفحه2)

روزنامه اعتدال(صفحه2)(Pdf)

روزنامه 19دی(Pdf)

روزنامه مردم سالاری

هفته نامه افق حوزه

هفته نامه افق حوزه(Pdf)

روزنامه تجارت

روزنامه مردم سالاری

روزنامه مردم سالاری(Pdf)

روزنامه شاخه سبز(صفحه8)(Pdf)

روزنامه رویش ملت(صفحه آخر)(Pdf)

روزنامه انگلیسی ایران نیوز(ص4)

روزنامه شروع(صفحه آخر)(Pdf)

--------------------

سایت صاحب خبر

سایت قم نیوز

سایت سرزه

سایت تودی فا

سایت تهذیب حوزه

سایت مانیتورشفقنا

سایت قطره

سایت خبروان

سایت تیترسرا

سایت تی نیوز

سایت تفسیرنیوز

سایت رادیکال خبر

سایت خبرفارسی

سایت دبلیوخبر

سایت خبر24

سایت خبرخون

سایت قم پرس

سایت تابناک قم

سایت دنیای خبر

سایت اول خبر

سایت هدهدنیوز

سایت آزمون دکتری

سایت نیوز

سایت جوان ایرانی

سایت آینده روشن

سایت ذاکرین پورتال

 

 


بازتاب تصویری (0 بازتاب)
بازتاب در روزنامه ها و خبرگزاري ها (0 بازتاب)
بازتاب در سایت ها (0 بازتاب)
آلبوم تصاویر خبر
نظرات

آخرین مقاله
توجه اصلی به جنایات صهیونیستها معطوف باشد

در پی خیزش گسترده و سرتاسری دانشجویان در آمریکا در حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین، مرتضی نجفی قدسی در یادداشتی چنین آورده است:

پیوندها
خاطراتی از استاد پرورش
گالری تصاویر
تماس با ما