دکتر رضایی اصفهانی: اختصاص ۵۵۰ آیه قرآن به امام علی(ع)/ دو اعجاز سوره کوثر
شنبه, ۱۹ فروردین ۱۳۹۶
بازدید: ۳۸۴
بازتاب ها : ۰
دیدگاه ها : ۰
استاد حوزه و دانشگاه ضمن تبیین دو اعجاز تاریخی در سوره کوثر گفت: ۵۵۰ آیه قرآن کریم تاویلا، تفسیرا و یا به نحوی مرتبط با شان و جایگاه امام علی(ع) است. حجت‌الاسلام و المسلمین دکترمحمدعلی رضایی اصفهانی، استاد حوزه و دانشگاه شامگاه شنبه ۱۹ فروردین ماه در اولین جلسه تفسیر اجتماعی

استاد حوزه و دانشگاه ضمن تبیین دو اعجاز تاریخی در سوره کوثر گفت: ۵۵۰ آیه قرآن کریم تاویلا، تفسیرا و یا به نحوی مرتبط با شان و جایگاه امام علی(ع) است.

حجت‌الاسلام و المسلمین دکترمحمدعلی رضایی اصفهانی، استاد حوزه و دانشگاه شامگاه شنبه ۱۹ فروردین ماه در اولین جلسه تفسیر اجتماعی قرآن در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) با تبریک میلاد با سعادت امام علی(ع) و امام جواد(ع) گفت: در مورد امیرالمومنین(ع) تا ۵۵۰ آیه در قرآن گفته شده است.

وی ادامه داد: یک محقق عرب‌زبان ۵۵۰ آیه را جمع‌آوری و روایاتی نیز در مورد امام آورده است و کسانی مانند آیت‌الله العظمی مکارم نیز تا ۲۰۰ آیه جمع‌آوری کرده‌اند.
مترجم قرآن کریم ادامه داد: برخی از این آیات به جهت تفسیری در شان امام علی(ع) وارد شده و برخی نیز تاویلا مانند آیه دابة الارض و بعضا تطبیقا مانند آیه چهارم سوره حمد در مورد ایشان است و برخی نیز مرتبط است.
حجت الاسلام رضایی اصفهانی با اشاره به تفسیر سوره مبارکه کوثر عنوان کرد: این سوره کوچکترین سوره قرآن کریم و با بسم‌ا‌لله دارای چهار آیه است ولی در عین حال کتب و رساله‌های مستقلی در مورد این سوره از جمله کسانی مانند زمخشری و فخر رازی نگاشته‌اند.
وی افزود: همچنین برخی کلمات در این سوره منحصر است و فقط در این سوره بیان شده مانند ابتر، کوثر، اعطیناک و شانئک که در هیچ جای قرآن جز همین سوره شاهد این کلمات نیستیم.
وی با بیان اینکه این سوره در مکه و در جریان عاص بن وائل نازل شده است اظهار کرد: پیامبر وارد مسجدالحرام می‌شدند همان شبی که قاسم، یکی از فرزندان ایشان از دنیا رفته بود؛ عاص بن وائل که با ایشان دشمنی داشت پیامبر را مورد توهین قرار داد و گفت که این مرد(پیامبر) ابتر شده است زیرا فرزند پسر ندارد ولی همین سوره نازل و وعده داده شد که خود این مرد، ابتر است.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) بیان کرد: دو اعجاز و خبر تاریخی در این سوره وجود دارد؛ یکی اعطای کوثر که به معنای خیر کثیر است به پیامبر و دیگری ابتر بودن فردی است که به پیامبر توهین کرده بود.
وی با بیان اینکه احتمالات مختلفی در مورد کوثر بیان کرده‌اند افزود: آنچه از قرینه شان نزول و سیاق به دست می‌آید این است که کوثر همان حضرت زهراء(س) است که تنها فرزند باقی مانده پیامبر(ص) بعد از وفات ایشان بوده است زیرا دو دختر و فرزندان پسر پیامبر(ص) قبلا همگی از دنیا رفته بودند.
مترجم قرآن کریم و نویسنده تفسیر مهر گفت: امروزه نسل حضرت زهرا را بیش از ۵۰ میلیون نفر در دنیا تخمین می‌زنند که در ایران سادات حدود شش و نیم میلیون نفر و در مصر آمار رسمی حدود ده میلیون نفر است یعنی کسی که دشمنان او را ابتر می‌دانستند چنین نسل با برکتی دارد.
دکتررضایی اصفهانی اظهار کرد: کوثر در این سوره اطلاق دارد یعنی شامل کوثر جسمانی، معنوی و علمی نیز می شود در حالی که ما فقط به کوثر جسمی توجه می‌کنیم در صورتی که آثار علمی ائمه و امامزادگان و ... همه از مصادیق کوثر معنوی و علمی است.
حجت الاسلام رضایی اصفهانی تاکید کرد: امام جواد(ع) یکی از نمونه‌های این کوثر جسمی، علمی و معنوی است که هم دارای جود مادی و هم معنوی و علمی است.
وی ادامه داد: از طرف دیگر اعجاز دوم، ابتر بودن عاص بن وائل است که در تاریخ اثری از نسل او نیست.
 
بازتاب خبر در رسانه ها :
 

 

 

 


بازتاب تصویری (0 بازتاب)
بازتاب در روزنامه ها و خبرگزاري ها (0 بازتاب)
بازتاب در سایت ها (0 بازتاب)
آلبوم تصاویر خبر
نظرات

آخرین مقاله
توجه اصلی به جنایات صهیونیستها معطوف باشد

در پی خیزش گسترده و سرتاسری دانشجویان در آمریکا در حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین، مرتضی نجفی قدسی در یادداشتی چنین آورده است:

پیوندها
خاطراتی از استاد پرورش
گالری تصاویر
تماس با ما